Понад мільярд гривень податків заплатили за користування природними ресурсами Вінничини

За використані протягом 2019 року запаси природних багатств Вінниччини: лісів, водойм, землі та надр, платники податків перерахували до зведеного бюджету 1 млрд 107 млн 639 тис. грн.

За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олега Мартинюка, зазначена сума майже на 131 млн грн перевищила прогнозовану та більш ніж на 149 млн грн – аналогічні надходження 2018 року.

“Найбільшою у загальній сумі сплачених ресурсних платежів плата за землю – понад 977,2 млн грн або 88 відсотків від загалу. Водночас минулорічна рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів перевищила 48,8 млн грн. Дещо меншою за розмірами рентна плата за спеціальне водокористування – майже 41,9 млн грн, а також рентна плата за користування надрами – близько 38,9 млн грн. Найменшою серед ресурсних платежів виявилась плата за користування радіочастотним ресурсом – 819,4 тис. грн”, — інформує Вінницька облдержадміністрація.

Посадовець нагадує, що всі з вищеперерахованих податкових платежів є вагомим джерелом формування доходів територіальних громад. Так, лише упродовж 2019 року у місцевих бюджетах осіло майже 93,7 відсотків усієї суми коштів, сплачених за використання природних запасів Подільського краю.

Нагадаємо, понад 9 млрд грн податкових платежів — до місцевих бюджетів Вінниччини.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook