На Вінниччині заплановали реалізацію ряду агропроектів

Відсоток Вінниччини в загальнодержавному виробництві продукції АПК складає 8,5%. Це один із найкращих показників по Україні. У 2019 році в агропромисловому секторі області було реалізовано 43 інвестиційні проєкти та створено понад 450 робочих місць.

“Щодо стратегічних напрямків агропромислової галузі регіону, то, в першу чергу, Владислав Скальський акцентував увагу на об’єднанні зусиль влади, бізнесу та науки з метою економічного розвитку регіону”, — інформує Вінницька обласна державна адміністрація.

«Світовий досвід свідчить про те, що саме кластерний розвиток і є запорукою підвищення конкурентоспроможності галузі у майбутньому. Також варто впроваджувати новітні інформаційні технології в агропромисловому секторі та концентруватися на забезпеченні рівних конкурентних умов для всіх суб’єктів господарювання в агробізнесі», – підкреслив очільник області.

Нагадаємо, що Вінницька міська рада та Вінницька обласна державна адміністрація, в рамках спільного з французьким технопарком VITAGORA проєкту, планують створення агрокластера за участю промислових компаній та агровиробників Вінниці та Вінницької області. Реалізація проєкту надасть можливість Вінниці та регіону загалом розвинути економічну діяльність в агропромисловій галузі, а також вийти на новий рівень міжнародного співробітництва.

Крім цього, один із пріоритетних напрямків співробітництва – створення агрохабу (АGRO-IT HUB) з метою обміну досвідом, науково-дослідними напрацюваннями в галузі.

«Я вважаю, що саме Вінниччина має стати центром агрокомпетенцій, де будуть поєднані усі сучасні технології», – зауважив Владислав Скальський.

Також очільник області акцентував увагу на можливості створення спільних напрацювань, реалізації стартапів та відповідного супроводу на місцевому рівні, вдосконаленні сільськогосподарського виробництва на території Вінниччини. Крім цього, втілення проєкту надасть можливість обміну досвідом у галузі агроекології та сільськогосподарського машинобудування.

Нагадаємо, дорожники вкривають гарячим асфальтобетоном трасу Немирів – Ямпіль.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook