На Вінниччині перевірять чи всі пенсіонери отримали свою коронавірусну тисячу

Представниками Омбудсмана проводиться перевірка законності відрахувань з пенсійних виплат мешканців інтернатних закладів Вінниччини.

“Представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у центральних областях Валерієм Ольховим та начальником відділу регіонального представництва Уповноваженого у центральних областях Оленою Ярошенко в рамках моніторингу прав і свобод людини в усіх сферах суспільного життя проводиться перевірка дотримання соціальних прав мешканців інтернатних закладів Вінницької області. Зокрема йдеться про отримання особами, які отримують пенсію і яким виповнилося 80 років і більше щомісячної компенсації у розмірі 500 гривень та одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у сумі 1000 гривень”, – читаємо в повідомленні, яке оприлюднив у Фейсбук представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у центральних областях Валерій Ольховий.

Встановлено, що у квітні 2020 року при виплаті вказаної щомісячної компенсації та одноразової грошової допомоги 325 мешканцям «Обласний пансіонат для осіб із інвалідністю та осіб похилого віку» та 202 мешканцям Тиврівського обласного будинку-інтернату для осіб із інвалідністю та осіб похилого віку Управлінням Пенсійного Фонду України у Вінницькій області 75% від суми виплат (відповідно 212194,42 грн. та 115722,35 грн.) перераховано на рахунок цих закладів.

Представниками Омбудсмана перевіряється наявність у Управління Пенсійного Фонду України у Вінницькій області законних підстав на здійснення відрахувань із пенсійних виплат соціально-вразливої категорії осіб,
за результатами будуть внесені акти реагування.

Нагадаємо, у Вінницькій в’язниці №1 порушують масковий режим.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook