В окремих селах Вінницького району тимчасово не буде газу 22-24 червня

За перший місяць опалювального сезону клієнти ТОВ «Вінницягаз Збут» майже на 57 млн грн збільшили неплатежі за газ. Так, за спожите у жовтні 2020 року блакитне паливо розрахувалося лише 41% домогосподарств.

Станом на 1 листопада 2020 року, борг побутових споживачів Вінницької області склав 578 млн грн, що на 12% більше, ніж на 1 жовтня поточного року. Загалом за газ не розрахувались 150 тис. споживачів блакитного палива області. Найбільша заборгованість у жителів м. Вінниці – це 40% від загальної суми боргу. Не набагато краща платіжна дисципліна в Калинівському районі (неплатежі 6,1 млн грн) та Гайсинському районі (борг 4,8 млн грн).

«В першу чергу, погіршення платіжної дисципліни пов’язане із пандемією і прийнятим у березні 2020 року закону про заходи, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19). Вінничани перестали справно платити за газ після того, як законом заборонили нараховувати пеню та штрафи за невчасну сплату за житлово-комунальні послуги. Тоді ж як «Вінницягаз Збут» без перебоїв та обмежень виконувало та продовжує виконувати усі зобов’язання з газопостачання», -наголошує директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

За словами керівника підприємства, ситуація з оплатою ще більше погіршилася починаючи зі старту опалювального періоду, коли зросло як споживання енергоресурсів, так і ціни на блакитне паливо.

«Ми знаємо, що серед боржників є чимало людей, які реально втратили роботу і джерела доходів під час карантину. А тому, з розумінням відносимось до наших клієнтів та пропонуємо їм реструктуризацію боргу»,- зауважує Василь Сопільник.

Оформити договір реструктуризації можна в Центрі обслуговування клієнтів. З початку карантину таких угод укладено близько 40.

Нагадаємо, Дружелюбівка 17 листопада залишиться без газу – ремонт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook