Держава не буде фінансувати реконструкцію вінницького аеропорту

Голова Державного агентства інфраструктурних проектів України Кирило Хом’яков у авторській колонці для Інтерфакс-Україна охарактеризував стан регіональних аеропортів, у т.ч. й вінницького.

“Ви зібралися їхати у справах чи на відпочинок в інше місто й хочете швидко дістатися в точку призначення. Ви заходите в сучасний термінал, проходите реєстрацію, одягаєте навушники, включаєте улюблену пісню й вже за годину опиняєтеся в іншому місті, не стомлюючись у дорозі. Уявили? Це все може стати реальністю в українських аеропортах. Нарешті бізнесмени та туристи зможуть оперативно та мобільно пересуватися країною й вирішувати свої справи. Крім того, розвиток аеропортів безпосередньо впливає на розвиток регіонів – це інвестиційна привабливість і туризм”, – пише Кирило Хом`яков.

За його словами, для повноцінного функціонування аеропорту “Вінниця” потрібно   реконструювати злітно-посадкову смугу, руліжну доріжку, перон, каналізаційні мережі, встановити світло-сигнальне обладнання та радіотехнічні засоби посадки. 

“Орієнтовна вартість робіт на 2021 рік 800 млн грн. Завдяки проведеним роботам з реконструкції аеродрому прогнозується поступове, протягом 5 років, збільшення пасажиропотоку до 500 тис пасажирів на рік”, – додає експерт.

Нагадаємо, Міжнародний аеропорт «Вінниця» таки отримає кошти на реконструкцію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook