Бізнесмену з вінницькими активами Юрію Косюку дістались найбільші бюджетні кошти

Стали відомі бізнесмени, яким дісталися найбільші суми бюджетні кошти, пише “ЛІГА”.

У 2017 році аграрії отримали з бюджету 4 млрд грн в рамках програми квазіаккумуляціі ПДВ. Її сенс у тому, що аграріям щомісячно виплачуються дотації, які залежать від суми ПДВ, сплаченої ними в бюджет.

За підсумками програми, найбільше держкоштів отримали компанії власника МХП Юрія Косюка (“Вінницька птахофабрика”, “Миронівська птахофабрика”, “Старинська птахофабрика”, “Оріль-Лідер”, “Перемога Нова”), групи Укрлендфармінг Олега Бахматюка (“Агрохолдинг Авангард, ДП “Авангард-Агро” та “Птахогосподарство Чорнобаївське”) і власника компанії АПК-Інвест Бориса Колесникова.

Компанії могли накопичувати суми податку на додану вартість і потім використовувати ці гроші для розвитку бізнесу. Чим більше партія товару на експорт, тим, відповідно, більше ПДВ поверталося виробникові.

Квазіаккумуляція ПДВ була представлена як довгострокова ініціатива. На підтвердження серйозності цих намірів, Бюджетний кодекс доповнили статтею, яка гарантує в 2017-2021 роках щорічний обсяг державної підтримки не менше 1% аграрного ВВП.

Нагадаємо, Вінниця у ТОП-5 міст, які наповнювали бюджет за рахунок “Прозорро.Продажі”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook