Замах на "бронзового кота" коштував двом студентам 117 грн. штрафу

Вінницький міський суд Вінницької області визнав винних двох студентів, які намагалися пошкодити бронзову скульптуру у вигляді кота на Київському мосту, що у місті Вінниця.

“За вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство), суд застосував до хлопців стягнення у виді штрафу в розмірі 119 гривень (сім неоподаткованих мінімумів доходів громадян)”, – інформує прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.

У судовому засіданні правопорушники щиро каялися, запевняли суд, що більше такого не повториться та разом з тим, пояснили, що хотіли сфотографуватися зі скульптурою кота, але не мали наміру її ламати.

“Заслухавши усі пояснення, дослідивши матеріали справ, суд дійшов висновку, що з метою попередження вчинення ними аналогічних правопорушень у майбутньому до них слід застосувати адміністративні стягнення у виді штрафу в межах санкції ст.173 КУпАП”, – додали у прес-службі.

Довідково: Стаття 173. Дрібне хуліганство

Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, – тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook