За хабар у 207 тисяч підполковнику поліції присудили аж... 25 тис. грн штрафу

Вінницький міський суд Вінницької області визнав винним підполковника поліції (наразі чоловік не працює), який одержав неправомірну вигоду в розмірі 207 тисяч гривень, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

“За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, суд призначив особі покарання у виді штрафу в розмірі 25 тисяч 500 гривень (максимальний за санкцією статті)”, – інформує прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав, щиро розкаявся та дав показання, які відповідають обставинам, викладеним в обвинувальному акті. Просив суд суворо його не карати, оскільки відповідні висновки для себе зробив.

Прокурор у судовому засіданні наполягав на спрощеному порядку розгляду кримінального провадження та просив визнати чоловіка винним у скоєнні інкримінованого йому злочину та призначити йому покарання у виді штрафу – 17 тисяч гривень.

“З урахуванням обставин справи, особи обвинуваченого, який раніше не судимий, визнав свою вину, щиро розкаявся, має на утриманні малолітню дитину, суд дійшов висновку, що виправлення та запобігання вчиненню нових злочинів можливе без ізоляції його від суспільства, а тому слід призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі 25 тисяч 500 гривень (1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), що в межах санкції статті”, – додають у прес-службі.

На даний час вирок іще не набув законної сили.

Довідково: ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди – карається штрафом від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook