Тепер кожен може порахувати, куди йдуть його податки

Тепер кожен може порахувати, куди йдуть його податки

Маючи за мету зробити тему податків простою та цікавою для громадян, дати можливість кожному детально розібратися, куди йдуть його податки, експерти Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна створили податковий калькулятор «Рахунок від держави».

Цього року Київський міжнародний інститут соціології провів соціологічне дослідження «Думки і погляди населення України», згідно з результатами якого тільки 30,5% мешканців Центрального регіону України (включно з Вінницькою областю) знають, що державний бюджет формується передусім з податків громадян.

Також велика частина громадян переконані, що їхні потреби (освіту, медицину, безпеку, пенсії тощо) держава забезпечує безкоштовно з певних міфічних «державних коштів».

Однак насправді всі ці напрями фінансуються за рахунок податків, які сплачують самі громадяни, – це близько 3/4 бюджетних надходжень. Цього року жителі Вінниччини сплатять 45 млрд грн податків! За допомогою податкового калькулятора будь хто з читачів видання “МІСТО” може провести розрахунок податків, що сплачує до центрального та місцевого бюджетів.

Нагадаємо, Вінниця – серед міст із найбільш сприятливим бізнес-кліматом.