Стрілянина біля 4-ї школи

Стрілянина біля 4-ї школи

На «стрільця» склали адмінпротокол, а адміністрація школи просить поліцію частіше патрулювати їх район

У Вінниці адміністрація школи №4 разом з батьками учнів надіслала запит до поліції з проханням частіше патрулювати район на вулиці Гоголя. Причиною стала стрілянина з гвинтівки у бік школи, внаслідок якої 14 вересня затримали двох чоловіків. Як розповідали свідки події, «стільці» цілилися у шкільне подвір’я із балкону сусіднього будинку.
Директорка школи №4 ім.Д.І.Менделєєва Галина Загородня розповіла, що інцидент стався ввечері і учнів уже фактично у школі не було.

Коли поліція приїхала на виклик, то ніхто до школи не заходив. Поліцейські направилися одразу ж додому до наших «сусідів», там знайшли рушницю – але вона була не заряджена, – каже Галина Загородня. – Батьки, звісно, були занепокоєні цією ситуацією, викликали журналістів сюди. Ми зі свого боку надіслали запит в поліцію, щоб в нашому районі вони частіше патрулювали близько шостої години вечора.

Як з’ясувалося, стрілянину розпочали двоюрідні брати, яким за 50 років. Обидва були напідпитку і ледь трималися на ногах. У квартирі чоловків знайшли і пневматичну рушницю, яка лежала під диваном. «Стрілків» затримали. Один з них навіть намагався чинити опір. Щоправда, вже за декілька годин їх відпустили. У поліції пояснюють, що ані потерпілих, ані куль від гвинтівки не виявили.

Чоловік повідомив, що на меті не мав завдати комусь шкоди, просто стріляв у повітря. На чоловіка 1976-го року народження склали адмінпротокол за ст.173 Адміністративного кодексу. Ця стаття передбачає штраф у понад 2500 тисяч грн. Поліцейські також провели огляд у квартирі та на прилеглій території і жодних пошкоджень не виявили, позаяк стріляв він з незарядженої пневматичної гвинтівки. Зброя хоч і не була споряджена кулями, але при пострілі все одно видавала відповідні звуки, що і налякало людей. Однак у результаті ніхто не постраждав, – пояснює начальниця Відділу комунікації ГУНП Вінницької області Анна Олійник. – На таку зброю дозвіл не потрібен, вона продається для всіх громадян, які досягли 18 років. Однак нею можна користуватися лише у спеціально призначених для цього місцях.
У будь-якому разі ця ситуація стала доволі резонансною у Вінниці, а чоловіки, які так «розважалися» – тепер «зірки» соцмережі.

Автор Діана КОЛНОГУЗОВА