СтопВірус : «Подільська громада» передає благодійну допомогу лікарям області

СтопВірус : «Подільська громада» передає благодійну допомогу лікарям області

6 квітня благодійна допомога вчергове поїхала до медиків районів Вінницької області. Комплекти, які складаються із 10 захисних костюмів, 10 щитків захисту для обличчя, 2000 разових масок, 50 респіраторів третього класу захисту, обприскувачів для обробки приміщень та дезінфікуючого засобу цього разу отримали районні лікарні Крижополя, Іллінців, Бару та Тульчина. Загалом комплекти із засобами захисту передано уже в 14 районів.

  • Це такі ж комплекти, які отримували й інші районні лікарні. Ми продовжуємо працювати і найближчим часом допомога поїде у ті райони, де ми ще не були. Плануємо об’їздити всі без винятку райони області, – розповіла голова правління Благодійного фонду «Подільська громада» Олена Данілова.
  • Благодійну допомогу у лікарні «Подільська громада» передає у рамках ініціативи «СтопВірус». Її започаткував екс-мер Вінниці і прем’єр-міністр України (2016-2018 рр) Володимир Гройсман. Підтримав ініціативу нинішній мер міста Сергій Моргунов.
  • Щодня фонд громад «Подільська громада» на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє, скільки коштів зібрано, хто їх перерахував, а також звітує про те, що придбано і куди доставлено. Зокрема, того ж 6 квітня представники спецфонду «СтопВірус» передали також індивідуальний захист для персоналу п’ятьох центрів первинної медико-санітарної допомоги Вінниці. Їм завезли респіратори, медичні маски, захисні комбінезони, щитки для обличчя та дезрозчини для обробки приміщень.
  • Голова правління Благодійного фонду «Подільська громада» Олена Данілова каже, що вони на платформі «СтопВірус» вони спробували об’єднати волонтерів.
  • Ділимося інформацією, хто куди їде, які везуть замовлення, хто які потреби закриває, хто які замовлення і від кого отримав, – розповідає Олена.
  • А от одним з перших замовлень «СтопВірус» став аналізатор для лабораторного центру – аби проводити тести на Ковід у Вінниці, не відправляючи до Києва. Вартість аналізатора 860 тис. грн. Вінницький лабораторний центр МОЗ має один аналізатор, але він працює без упину. Тож для посилення позицій ще один апарат вкрай необхідний.
  • Купівлю аналізатора ми погодили на наглядовій раді, куди входять інфекціоністи і лікарі. Вони сказали, що це перше, що нам потрібно, – розповідає Олена Данілова. – Який саме замовляти аналізатор, теж порадили лікарі. Для прозорості ми розмістили цю інформацію у соцмережах з проханням до людей: якщо знаєте, де є дешевше, де є краще – пропонуйте.
    Зараз словами Олени Данілової, вони очікують на апарат, адже їх виробляють на замовлення.
  • Автор Інна МАРТ