Приватний садочок і бюджетні місця

Приватний садочок і бюджетні місця

На початку січня у Вінниці відкриють дитячий садочок інноваційного спрямування – на основі муніципально-приватного партнерства. Садочок, збудований по вул.Трамвайній, що біля ЖК “Авалон”. Він розрахований на п’ять груп і його зможуть відвідувати 100 і більше дітей.

У цей приватний заклад потраплять також діти із загальної міської черги. Їх перебування там, а це в середньому від 14 тис. грн на рік за кожного, буде фінансуватися за рахунок міського бюджету. Батькам необхідно лише сплачувати за харчування на таких же умовах, як у звичайних дитсадках.

  • Не менше 20% у новому закладі мають складати маленькі мешканці мікрорайону, це приблизно 30 дітей, які зареєстровані у загальній електронній черзі, – наголошує заступниця міського голови Галина Якубович.
  • Партнер-бізнесмен, який взявся підтримати цей пілотний проєкт – власник приватної гімназії “Дельфін” Андрій Піжевський. До 25 грудня, згідно із договором, він має укомплектувати навчальний заклад усім необхідним.
  • Робимо вклад у дітей сьогодні, адже від них залежить наше майбутнє, – говорить Андрій Піжевський. – Як приватний заклад, ми, звісно ж, будемо намагатися додавати у навчання діток більше інтерактиву, робитимемо акцент на вивченні англійської. До меню додамо деякі рецепти від Клопотенка – ті, які дозволяють у дитячому харчуванні.
  • Це перший унікальний освітній проєкт в Україні, пілотний проєкт, спрямований на зменшення черги. Хоча вона й так у нас одна з найменших, – каже директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко. – Ми сподіваємося, що в результаті отримаємо зацікавленість й інших приватних закладів, які будуть брати до себе діток із загальної черги, за яких доплачуватиме міський бюджет.
  • За словами заступниці мера Галини Якубович, такий інтерес уже проявив приватний садочок на Київській – він готовий надати невелику кількість місць.
  • На сьогодні у Вінниці в черзі до дитсадків перебувають 279 дітей. В середньому до садочків щороку влаштовуються до 5000 дітей.
  • Найбільша нестача дошкільних навчальних закладах у мікрорайонах Київської, на Замості, у Центрі, на Поділлі.
    За приблизними підрахунками, для будівництва одного дитячого садка потрібно 20-30 мільйонів гривень.