Попрощалися із загиблим Дмитром Фірсовим

Попрощалися із загиблим Дмитром Фірсовим

«Дмитро виріс і жив у Донецьку. Він знав, за що воював», – кажуть побратими

У Вінниці 9 березня був День жалоби – цього дня в останню путь проводжали Дмитра Фірсова (позивний Фірс). Він загинув 6 березня під Кримським на Луганщині. За даними пресслужби 93 бригади “Холодний Яр”, де служив Дмитро Фірсов – це п’ята бойова втрата підрозділу за цю ротацію.

  • Таких людей дуже мало, – каже про Дмитра побратим Дем’ян Хмельницький (позивний Раян). – В армії, а особливо на війні, дуже важливо знати, що поруч надійні люди, які прикриють твою спину. Ми познайомилися ще у вересні 2014 року у добровольчому батальйоні “Донбас”. Потім перейшли в 93-тю бригаду – фактично вся шоста рота у бригаді сформувалася з добровольців. Там було багато місцевих з Донецька, і Діма один з них. Ви не повірите, ми стояли на позиції – висота 93-17 – і він показував свою квартиру на околиці Донецька. Він був воїном світла і замінити його немає ким.
  • Дмитро Фірсов разом із побратимами евакуйовував бійців з «Іловайського котла», утримував позиції Донецького аеропорту, брав насип біля злітної смуги ДАПу. Брав участь у боях в Невельському, тримав оборону в районі Новотроїцького, Новоселівки Другої та на Бахмутській трасі…
  • Фірс був надзвичайно фартовий, я взагалі дивуюся, як він тоді вижив! – каже про оборону ДАПу побратим з позивним Грач. –Ще ми воювали на околицях Донецького аеропорту. Разом із ним брали висоту 93-17. Це так званий “Мурашник” – насип біля злітної смуги ДАПу. Її тримали сєпари, а ми їх звідти вибили. І досі злітна смуга контролюється українськими військами із цієї висоти. Він був справжнім воїном. Пішов на фронт звичайним солдатом і дослужився до офіцера.
  • Дмитро був командир взводу. Того дня його БМП підірвалося на вибуховому пристрої. Це було не перше для Фірса, тоді отримав поранення, контурію. Цей раз став фатальним.
  • Хлопці, що були з ним у машині – вижили, але отримали контузію, – розповів командир бригади Дмитро Брижинський. – Дмитро народився у Грузії в родині військовослужбовців, а виріс і жив у Донецьку. Тому він знав, за що воював. На таких людях тримається не лише взвод, а й оборона і вся наша країна. Він мав вищу освіту, а минулого року отримав військове звання лейтенанта.
  • У Дмитра Фірсова залишилися дружина Тамара і син Георгій. 5 січня Дмитру Борисовичу виповнилося 40 років.
    «Місто» висловлює щирі співчуття сім’ям та родинам загиблих Героїв, які віддали своє життя за територіальну цілісність і незалежність України.