Переносна… нарколабораторія

Переносна… нарколабораторія

Затриманий пояснив, що амфетамін він виготовляв для себе, бо наркозалежний

У Вінниці 12 березня затримали 25-річного чоловіка. Його звинувачують у тому, що він виготовляв амфітамін.

  • Близько четвертої години ранку в Вінниці на вулиці 600-річчя оперативники зупинили підозрілого перехожого. Під час поверхневого огляду у чоловіка поліцейські вилучили близько 60 грамів амфетаміну, половина з якого готова для вживання. У сумці затриманого поліцейські виявили колби, пробірки, а також хімічні інгредієнти для виготовлення наркотиків, – розповів начальник управління протидії наркозлочинності ГУНП у Вінницькій області Віталій Стахов.
  • Затриманий – мешканець Одеси, у Вінниці він проживав зі своєю співмешканкою. За словами чоловіка, наркотики він виготовляв для власного вживання – позаяк він наркозалежний.
  • Як розповів Віталія Стахов, затриманий молодик знаходив у Вінниці безлюдні та віддалені місця, де він за допомогою прекурсорів та знарядь, передбачених для виготовлення психотропних і наркотичних речовин, виготовляв амфетамін.
    Вилучене направлено на експертизу.
  • Тим часом у Вінниці по вулиці Ю.Клена оперативники затримали ще й студента, у якого при поверхневому огляді вилучили два пакети з наркотичним порошком, загалом вагою півкілограма.
    ЗА словами Віталія Стахова, правоохоронці отримали оперативну інформацію, що студент одного з вишів займається збутом наркотиків шляхом закладо.
  • Під час перевірки ця інформація підтвердилася, – каже він. За словами затриманого студента, розповсюдженням наркотичних засобів шляхом закладок він заробляв собі на життя. Працював хлопець на один з інтернет-магазинів.  
    Вилучені у студента 500 метамфетаміна та амфетаміна, за інформацією правоохоронців, загалом можуть коштувати близько 150 тисяч гривень.