Контррозвідка Вінницького управління СБУ зупинила соцвиплати від України бойовикам

Контррозвідка Вінницького управління СБУ зупинила соцвиплати від України бойовикам

Контррозвідка Вінницького управління СБУ затримала мешканку Горлівки, яка за грошову винагороду оформлювала жителям тимчасово окупованих районів Донеччини документи для призначення соцвиплат.

– Фігурантка особисто отримувала на підконтрольній українській владі території незаконно нараховані кошти і доставляла їх на непідконтрольну територію Донецької області як через лінію розмежування, так і територію РФ, – повідомляють у пресслужбі прокуратури Вінницької області. – Співробітниками управлінням СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва прокуратури області, в ході проведення окремих слідчих дій встановлено, що серед замовників «послуги» були учасники незаконних збройних формувань.

Підозрювану затримали у пункті пропуску «Гоптівка» на Харківщині, вона намагалася перетнути кордон. У пресслужбі прокуратури області зазначають, що під час обшуку у жінки виявили та вилучили гроші у сумі понад 275 тисяч гривень, 10000 доларів США, 555 тисяч російських рублів та 47 банківських карток, відкритих на ім’я різних громадян.

За інформацією прокуратури області, підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначеним розміром застави у 300 прожиткових мінімумів доходів громадян. Кримінальне провадження розпочато за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України – Створення терористичної групи чи терористичної організації. Таке карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

До речі, тільки у липні цього року уже затримали трьох осіб, які знімали готівку – аби доставити ці гроші на тимчасово окуповані території Донецької області.

Нагадаємо, Вінницьке управління СБУ припинило незаконне отримання соцвиплат бойовиками «ДНР».