Діти розіграють мільйон гривень

Діти розіграють мільйон гривень

Новим головою федерації шахів Вінниччини став підприємець Віталій Кармазін. У планах керівника та його однодумців – проведення наймасовішого шахового турніру в Україні із призовим фондом 20 тисяч доларів.

Не заробляти, а вкладати

Новий очільник обласних шахітів окреслив свої плани на пресконференції, яка пройшла у клубі “Велюр”. Він збирається відновити рейтинг “королівської гри”, як елітного виду спорту. Проводитиме у Вінниці масові турніри і чемпіонати України, а також адаптуватиме шахову гру для потреб дітей із обмеженими можливостями.

  • Я вдячний за те, що мені довірили очолити шахову федерацію. Раніше навіть не міг про це мріяти. Я не збираюсь заробляти на шахах. Навпаки, збираюся вкладати у розвиток цього виду спорту, – сказав Віталій Кармазін.
  • Із 20 країн світу
  • Особливу увагу приділили другому міжнародному Кубку золотої молоді, який відбудеться в липні наступного року у вінницькому “Мегамоллі”. Призовий фонд змагання зросте удвічі у порівнянні із цьогорічним і сягне приблизно мільйона гривень.
    Планується, що в Кубку гратиме тисяча спортсменів віком до 16 років (у 6 вікових категоріях) із 20 країн світу, в першу чергу з Європи та Азії. Реєстрація на турнір почнеться уже 26 листопада.
    Оргкомітет запросить взяти участь у Кубку золотої молоді 21 спортсмена з обмеженими можливостями (по 1 із кожного регіону України). І бере всі витрати таких гравців та супроводжуючих осіб на себе!
  • У планах – чемпіонати Європи і світу
  • Організацією Кубку золотої молоді займатимуться директор обласної федерації шахів Богдан Платовський і міжнародний гросмейстер, триразовий чемпіон Європи Аркадій Найдіч (Німеччина).
  • Наше змагання має стати одним із наймасштабніших на планеті. Тому ми далі намагатимемося отримати право проводити у Вінниці юнацькі чемпіонати Європи та світу, – зазначив Аркадій Найдіч.
    Нагадаємо, у 2019 році перший Кубок золотої молоді започаткував Аркадій Найдіч. У ньому взяли участь 648 гравців. Змагання увійшло до Реєстру рекордів України, як наймасовіший шаховий турнір країни.