Надбавка до пенсій від ООН: хто зможе отримати кошти і який розмір виплат

Українські пенсіонери можуть отримувати грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН, яка становитиме різницю між 3250 грн і розміром їхньої пенсії. Також пенсіонери можуть розраховувати на вікові надбавки в листопаді: 300 гривень (70-75 років), 456 гривень (75-80 років) та 570 гривень (старше 80 років).

OBOZ.UA з’ясував, хто може отримати надбавку до пенсії. У рамках спільного проєкту з Всесвітньою продовольчою програмою ООН українські пенсіонери отримують можливість розраховувати на додаткову грошову допомогу, яка може суттєво полегшити їхнє життя в умовах зростання цін на базові товари і послуги. Допомога надається тим пенсіонерам, які:

  • отримують пенсію менше 3250 гривень;
  • проживають на територіях активних або можливих бойових дій;
  • не отримували з 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій або допомоги для внутрішньо переміщених осіб.

Цей підхід заснований на даних, що містяться в базах Пенсійного фонду України, що дозволяє автоматично ідентифікувати осіб, які мають право на отримання допомоги, без необхідності звертатися до відповідних органів. Додаткова грошова допомога від Всесвітньої продовольчої програми надається пенсіонерам, які проживають у регіонах активних або можливих бойових дій, зокрема в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Виплати здійснюються без необхідності подання заяви з боку пенсіонерів. Розмір додаткової допомоги становитиме різницю між 3250 грн і розміром поточної пенсії. Таким чином, пенсіонер, який отримує, наприклад, 2800 грн, отримає додаткові 450 грн.

Крім того, у листопаді 2024 року заплановано підвищення пенсійних виплат для тих пенсіонерів, які мають право на вікову надбавку. Вона виплачується залежно від віку і може становити:

  • 300 гривень для осіб віком від 70 до 75 років;
  • 456 гривень для пенсіонерів від 75 до 80 років;
  • 570 гривень для осіб старше 80 років.

Грошова допомога від ВПП ООН нараховуватиметься автоматично на банківські картки пенсіонерів або виплачуватиметься через відділення “Укрпошти” для тих, хто отримує пенсії поштовими переказами. Це дозволяє уникнути черг і зберегти час для пенсіонерів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook