У Вінниці затримали групу диверсантів, які підпалювали критичні об’єкти

У Вінницькому міському суді Вінницької області відбулись судові засідання, в яких слідчі судді розглянули клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжних заходів особам, які підозрюються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 КК України.

Судом встановлено, що підозрювані, діючи за попередньою змовою, отримали від представника країни-агресора пропозиції вчинення підпалів об’єктів критичної інфраструктури з метою ослаблення держави та залякування населення за грошову винагороду. Після цього спільники обрали об’єкти, які мають важливе значення, підготували знаряддя та речовини для вчинення запланованого підпалу та здійснили підпал кількох об’єктів.

Одразу після вчинення підпалів, підозрювані здійснювали відеозапис палаючих об’єктів та надсилали у представнику країни-агресора.

При обранні запобіжних заходів слідчими суддями було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювана може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.⠀ ⠀⠀

За результатами судових розглядів, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваних запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook