Як у Вінниці забезпечують допомогу родинам військових та постраждалим від насильства

24 вересня у Вінниці відбулося засідання міжвідомчої ради, присвячене питанням підтримки сімей Захисників і Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО), забезпечення гендерної рівності, а також запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми у межах Вінницької міської територіальної громади. На засіданні обговорили роботу з родинами та людьми, що опинилися у складних життєвих ситуаціях, надання їм соціальних послуг, функціонування служби освітньої безпеки, а також діяльність Центрального регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

«Завдання міжвідомчої ради досить широкі. На засіданнях ми обговорюємо питання, які стосуються загального добробуту мешканців громади, психологічної підтримки, турботи про сім’ї Захисників і Захисниць. Важливо збиратися, щоб координувати наші зусилля, проблемні питання, знаходити можливості для співпраці та допомагати один одному у тих питаннях, які стосуються повноважень різних структур», – зазначила заступниця міського голови Галина Якубович.

Під час засідання міжвідомчої ради інформував начальник юридичного відділу Центрального регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Ладуба. Зокрема, він розповів про діяльність Координаційного штабу, який провів 57 обмінів полоненими, за результатами яких повернув понад 3,5 тисячі військовослужбовців та 162 цивільних людини, а також займався репатріацією тіл полеглих.

Андрій Ладуба зазначив. що з моменту створення Центрального регіонального центру спеціалісти опрацювали 14 тисяч звернень родин полонених, безвісти зниклих та полеглих військовослужбовців. А також провели зустрічі, консультації та здійснили супровід військових, звільнених з полону.

Директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська розповіла про роботу служби соціальної роботи в громаді, що працює з людьми в складних життєвих обставинах.

«Ми завжди відкриті до звернень і потреб людей. Наші служби ефективно працюють, допомагають і постраждалим від домашнього насильства, і підтримують людей в кризових ситуаціях. Наші фахівці здійснюють супровід сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах, допомагають внутрішньо переміщеним особам, займаються профілактикою соціального неблагополуччя. У нашій роботі співпрацюємо також з профільними громадськими організаціями, об’єднуємо наші зусилля задля турботи про людей», – розповіла Наталія Добровольська.

Про діяльність новоствореного підрозділу «Служба освітньої безпеки» у складі Національної поліції України та роботу офіцера цієї служби у навчальних закладів міста розповіла Ірина Проценко – начальниця відповідного відділу управління патрульної поліції у Вінницької області. Вона зазначила, що завдання офіцерів Служби освітньої безпеки – проведення з учнями інтерактивних занять, забезпечення публічної безпеки та порядку, запобігання правопорушень, формування у дітей правосвідомої та патріотичної позиції.

«Наша мета – вчити учнів розв’язувати конфлікти мирним шляхом, виявляти такі негативні явища, як булінг, куріння, в тому числі електронних сигарет, вживання наркотичних речовин тощо. Нашою роботою охоплено 20 закладів загальної середньої освіти, де відповідно працюють 20 офіцерів», – зауважила Ірина Проценко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook