У Вінниці презентували поштову марку, присвячену ювілею Михайла Коцюбинського

У Вінниці презентували унікальну поштову марку «Михайло Коцюбинський. Хвала життю», присвячену 160-річчю від дня народження відомого письменника. Ця марка є частиною серії «Натхненники Вінниці», ініційованої Офісом туризму Вінниці для вшанування видатних мешканців міста та популяризації його історії.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

Урочиста церемонія спецпогашення відбулася 17 вересня у Вінницькому літературно-меморіальному музеї Михайла Коцюбинського, який колись був місцем народження і домівкою видатного класика української літератури.

На марках, створених дизайнером Андрієм Янченком, зображено портрети різних років життя Коцюбинського, які доповнюються сонячно-квітковим орнаментом, адже сонце і квіти були пристрастю письменника.

В урочистій церемонії спецпогашення марки взяли участь директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук, директорка Вінницького літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського Лариса Кравченко і директорка з розвитку мережі Вінницького регіону Акціонерного товариства «Укрпошта» Оксана Шабанова. Вони разом поставили на марках відбиток штемпеля постійної дії «Місто ідей» і підписали конверти.

«Сьогодні всіх нас зібрала поважна подія на теренах садиби Михайла Коцюбинського – в його день народження, в день Сонцелюба, – сказав у привітальному слові директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук. – Сьогодні кульмінаційний етап нашого проєкту “2024. Рік Коцюбинського”, присвяченого 160-річчю від дня народження великого митця, і в рамках якого відбулася ціла низка цікавих подій. Хто, як не ми передамо своїм нащадкам те, як любив цю землю і нашу країну великий Михайло Коцюбинський, як він писав свої твори… Я дякую всім, хто долучився до проєкту впродовж цього нелегкого року. І в першу чергу – хочу підкреслити – дякуючи Збройним Силам України ми сьогодні у відносно спокійному тилу маємо можливість зустрітись під яскравим осіннім сонцем і відзначати цей ювілей».

Один презентаційний маркований блок «Михайло Коцюбинський. Хвала життю» передали Вінницькому літературно-меморіальному музею для поповнення фондів та формування тематичних експозицій. Ще один блок поповнить мобільну виставку марок воєнного часу, що розміщена в Музеї української марки ім. Якова Балабана.

Також прикрасити і відправити лист з маркою із самим Коцюбинським можуть всі охочі. Її можна замовити, звернувшись до Офісу туризму Вінниці: https://www.facebook.com/VinnytsiaTourismOffice

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook