У Вінниці встановили пандус біля будинку на вулиці Матроса Кішки, 57

У Вінниці продовжують удосконалювати інфраструктуру для маломобільних мешканців. Нещодавно встановили ще один пандус біля житлової багатоповерхівки на вулиці Матроса Кішки, 57.

Про це інформує Містопосилаючись на Вінницьку міську раду.

Конструкцію, яка полегшить доступ до помешкань для людей, встановили біля першого під’їзду. Як розповідають мешканці будинку, тут проживають дві людини з інвалідністю.

Пандус встановили коштом міського бюджету на замовлення департаменту житлового господарства міськради після відповідного звернення мешканців.

Як повідомив директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький, працівники підрядної організації виконали роботи в стислий термін, щоб не створювати незручності для мешканців.

«Крім людей з інвалідністю, скористатися пандусами можуть також інші категорії маломобільних мешканців: літні люди та батьки з дитячими візочками. Маємо підтримувати та турбуватися про те, щоб усім вінничанам було зручно та комфортно пересуватися містом, тому продовжуємо реагувати на усі звернення, які до нас надходять. Також чекаємо на звернення від учасників бойових дій: після надходження прохань від них будемо реагувати на ситуацію позачергово», – зазначає очільник департаменту.

Загалом з початку року в житловому секторі міста облаштували вже шість традиційних пандусів та два підйомники. Останні встановлюють там, де через брак місця не можна облаштувати звичайні пандуси. Зокрема, такі конструкції встановили біля третього під’їзду багатоповерхівки на вулиці Академіка Янгеля, 58 та біля третього під’їзду житлового будинку на вулиці Дачна, 3.

Звичайні пандуси цьогоріч, крім будинку на вулиці Матроса Кішки, 57, також встановили біля першого під’їзду багатоповерхівки на вулиці Учительській, 12, третього під’їзду житлового будинку на вулиці Замостянській, 36, другого під’їзду на вулиці Дениса Бабія, 70, першого під’їзду на вулиці Д. Білоконя, 20, а також у 5 під’їзді на проспекті Юності, 44.

Як зазначає Віталій Місецький, на процес облаштування пандусів в житловому секторі позитивно впливає участь міськради в тендерних процедурах. Під час торгів перемагає учасник, який пропонує найменшу вартість робіт. Завдяки такій економії на капітальних ремонтах заощаджені кошти також направляються на вирішення питань, пов’язаних з інклюзією.

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони можуть звернутися до департаменту житлового господарства. Номер телефону: (0432) 59-51-24. Рішення про облаштування такої конструкції ухвалюватимуть на підставі того, чи проживають у будинку маломобільні групи населення, а також зважаючи на технічні та фінансові можливості.

Також нагадаємо, місто затвердило Програму розвитку безбар’єрного простору громади на 2024-2027 роки. Реалізація цього документу допоможе комплексно охопити різні сфери життя в контексті доступності.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook