Новим заступником Голови НАЗК став колишній прокурор з Вінниці Сергій Гупяк

Сьогодні, 24 липня, заступником голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) було призначено вінничанина Сергія Гупяка.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

До призначення в НАЗК Сергій Гупяк працював начальником четвертого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Хмельницькому, а згодом став керівником й самого Бюро.

З 2008 року посадовець працював в органах прокуратури, пройшовши шлях від слідчого до начальника управління Вінницької обласної прокуратури.

У 2022-2023 роках Гупяк був одним із трійки переможців конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро України.

Брав участь в цьогорічному конкурсі на посаду Голови НАЗК, де також дійшов до фіналу.

Сергій Гупяк закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого, а згодом – з відзнакою Національну академію прокуратури України.

«Ми наразі виокремлюємо в діяльності НАЗК напрями формування та  реалізації антикорупційної політики, а також поглиблюватимемо експретність фахівців Агентства в конкретних сферах, насамперед, найбільш уражених корупцією. Сергій Гупяк відповідатиме за реалізацію вже розроблених антикорупційних політик та заходів. Посилення напрямку експертного стратегічного аналізу корупційних ризиків задля виявлення і усунення корупційних схем в усіх основних сферах функціонування країни – серед пріоритетів НАЗК.  Досвід роботи Сергія Гупяка, його управлінські якості та бачення викликів і пріоритетів НАЗК, сформоване під час участі у конкурсі на посаду очільника Нацагентства, допоможуть йому ефективно розвивати ці напрями роботи та посилити інституцію, – зазначив Голова НАЗК Віктор Павлущик, який теж родом з Вінниці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook