Укрзалізниця підтвердила смерть пасажирки через спеку у поїзді

В Укрзалізниці підтвердили інформацію про те, що у нічному експресі Запоріжжя — Ужгород через спеку у вагоні без кондиціонера померла пасажирка.

Про це повідомив керівник пасажирського напрямку компанії Олександр Перцовський.

Представник УЗ зазначив, що квиток у вагон, у якому їхала жінка, “відразу продавався як той, що без кондиціювання”.

“Інформація підтверджується. Це поїзд Запоріжжя — Ужгород. Ми просто не педалюємо кожний такий випадок, але в поїздах, оскільки понад 100 тисяч людей подорожує, на жаль, особливо в літній період, трапляються ось такі природні смерті”, — сказав він.

Перцовський зазначив, що компанія-перевізник розбирається з кожним таким випадком.

“Щодо цього випадку зокрема ми дивимося чи можна було запобігти, чи можна було швидше зреагувати, на скільки оперативно викликали медиків і наскільки оперативно вони приїхали. (Висновків, — ред. ) по цьому випадку поки що нема”, — сказав він.

Представник УЗ зазначив, що кондиціонерами не обладнана половина поїздів.

“Зараз ми чітко маркуємо ті вагони, які мають надійні системи кондиціювання, сніжинкою, щоб люди знали. Якщо є проблеми зі здоров’ям, маленькі діти й ви знаєте, що довга поїздка в таку спеку — це не варіант, то перенесіть поїздку на кілька днів”, — сказав Перцовський.

Він також закликав у разі виникнення проблем із самопочуттям звертатися до провідників. Вони нададуть допомогу і за можливості пересадять у вагон із кондиціонером.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook