У Вінниці представили проект Програми розвитку культури і мистецтва громади на 2022-2024 роки

Сьогодні у Вінниці представили проект документу Програми розвитку культури і мистецтва у Вінницькій міській територіальній громаді на 2022-2024 роки.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

Згідно проекту в громаді мають проводити модернізацію закладів культури, проводити різноманітні заходи, фестивалі та конкурси. Розвивати бібліотеки як мультикультурні центри. Одним з пріоритетних завдань є збереження архітектурних та історичних пам’яток. Проект документу презентував директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Зазначається, що щороку у нашому місті проходить більш як 400 культурно-мистецьких та освітніх закладів. Події організовуються на різних рівнях від локального до міжнародного, саме вони визначають Вінницю як регіональний культурний центр.

Програма розвитку культури та мистецтва у Вінницькій міській територіальній громаді на 2022-2024 роки – це наш основний стратегічний документ до 2024 року включно. Метою Програми є розв’язання основних проблем галузі культури та мистецтва, інтенсифікація культурного життя для формування гармонійно розвиненої особистості, досягнення високих рівнів розвитку професійного та аматорського мистецтва, розширення міжнародної співпраці та промоції нашої громади на міжнародному рівні,

– розповів Максим Філанчук.

Також чиновник розповів, що завдяки приєднанню нових територій у  Вінниці збільшилась кількість закладів культури до 44.

Крім того, у Програмі закріплено розвиток мережі закладів культури, підвищення якості надання їх послуг, а також проведення публічних заходів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook