Візит Зеленського на Вінниччину

29 вересня у Вінницю з робочим візитом приїхав Президент України Володимир Зеленський. Офіційна мета – інспектування програми «Велике будівництво». У Вінниці Зеленський побував у відреконструйованому центрі «Здоров’я», що на Старому місті, по вулиці Якова Шепеля.


Особливістю цього спорткомплексу стала доступність для людей з інвалідністю. Реконструкція СК «Здоров’я» коштувала 40,3 млн грн: 36,1 млн грн на будівельні роботи виділив Державний фонд регіонального розвитку, а решта – з обласного бюджету.
Щоправда, відбудовувати цей комплекс розпочали ще у 2018 році. А у травні 2020 в облдержадміністрації повідомляли, що левову частину грошей уже будівельники освоїли.

Ось як тоді писали ЗМІ: «За словами голови обласної державної адміністрації, загальна кошторисна вартість СК «Здоров’я» становить 40 млн грн. У попередні роки було виконано роботи на суму 30 млн грн, а цьогоріч на реконструкцію зазначеного спорткомплексу передбачено більше 10 млн грн».

У Вінниці Володимиру Зеленському довелося відповідати за те, чому кошти, передбачені на реконструкцію злітної смуги вінницького аеропорту, віддали непрацючому аеропорту в Мукачеві. Зеленський назвав це запитанням справедливим, своєчасним, але некоректним. А ще сказав, що грошей немає тому, що аеропорт у нас не такий.

– Чому немає аеропорту? Корінь в цьому питанні простий – аеропорту у вас немає якісного і сучасного. І далі все інше неможливо. Через що щось відкликали, я про це навіть не знаю, що там Гончарук відкликав, вибачте, не знаю. Але є програма, яка повинна початися наступного року (в цьому році там вже є Дніпро і ще деякі аеропорти). На все це не було грошей в цьому році, скажу вам відверто. І багато програм закрито через COVID – це теж правда, – сказав Зеленський.

Однак він тут же запевнив, що уже наступного року почнеться нова програма – будівництва злітно-посадкових смуг і терміналів. Але чи буде у цьому переліку Вінниця, Зеленський не сказав.

-Хочу вас запевнити, що за мою каденцію, чи за нашої (як хочете, так і кажіть), ми побудуємо у всіх важливих стратегічних містах, серед яких, до речі, не тільки обласні центри, ми побудуємо аеропорти згідно з нашим планом, – зазначив він.
Також цього дня у Вінниці Володимир Зеленський проводив засідання Національної ради реформ. Але на нього журналістів не акредитували і не запрошували.

Нагадаємо, у Вінниці посадовців МСЕК підозрюють у хабарництві.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook