Організатори вінницького "Щедрого вівторка" планують зібрати 150 тис. грн.

Вінниця вперше долучиться до всесвітнього руху «Giving Tuesday» – «Щедрий Вівторок» в рамках Всеукраїнського дня добрих справ. Фонд громади «Подільська громада», за підтримки телеканалу ВІТА, 3 грудня презентує унікальне онлайн шоу в Креативному просторі Артинов. Метою “Щедрого Вівторку” є збір 150 тис. грн на підтримку п’яти соціально-важливих проектів.

“Під час шоу Амбасадори та Амбасадорки Добра будуть висловлювати підтримку обраним ними соціальним проектам чи громадським організаціям міста та мотивувати вінничан та вінничанок долучатись до голосування за проект коштами”, – інформує прес-служба Віннцької міськради.

Амбасадорами добра стануть відомі вінничани із різних сфер діяльності.

Перший Амбасадор Добра – Віктор Бронюк – лідер гурту ТіК. Він підтримує збір коштів для Стипендіальної програми для музично обдарованих дітей. За кошти програми буде надано 4, 5, а можливо, і більше, стипендій на придбання музичних інструментів. Діти, що отримуватимуть стипендію будуть відібрані в рамках проведення публічного конкурсу. Відбір здійснюватиме комісія, що складатиметься із вінничан різних професій. Віктор Бронюк також буде мати право голосу.

Наступними Амбасадорами стали – фінансова директорка Промислової групи Vioil – Алла Власюк та голова правління ПАТ Вінницький олійножировий комбінат – Дмитро Чаленко. Вони підтримують проект громадської організації «ДІА – діти». В рамках «Щедрого Вівторка» будуть зібрані кошти для придбання сенсорів безперервного моніторингу рівня глюкози крові для дітей, що живуть із діабетом. Завдяки такому сенсору дитина два тижні не проколює пальчики 10-20-30 разів на добу, щоб визначити рівень глюкози крові. Назва сенсора FreeStyle Libre. Вартість одного – 1430 грн. За суму в 40000 зможуть придбати 28 сенсорів.

Амбасадор Андрій Піжевський, директор креативного простору Артинов, підтримує громадську організацію «Освітній простір 2.0» з їх проектом “Майстерня шкільних ініціатив”. Майстерня шкільних ініціатив – проект, спрямований на стимулювання громадської активності шкільної молоді та сприяння розвитку партисипації в місті Вінниця. За кошти, що вдасться акумулювати під час «Щедрого Вівторка», буде проведено серію навчань для групи із 30-ти школярів. Під час якого діти навчаться перетворювати свої ідеї в проекти, згідно класичних законів проектного менеджменту. Окрім того, частина цих коштів буде направлена на, власне, реалізації тих проектів, які спродукує наша молодь.

Від громадської організації «Гармонія» Амбасадорка, депутатка Вінницької обласної ради – Людмила Станіславенко. Вона підтримує проект «Карта доступності для людей з інвалідністю» від ГО «Гармонія». В рамках проекту буде розроблено карту доступності міста (онлайн та офлайн варіанти). Ця карта допоможе людині з інвалідністю зорієнтуватись в місті, знати де вона може отримати ту чи іншу допомогу, які заклади є інклюзивними та доступними для людини з маломобільних верств населення та інші опції.

П’ятим амбасадором став один із найуспішніших вінницьких дизайнерів одягу Олександр Очеретний. Він вирішив підтримати один з найкрасивіших видів спорту – художню гімнастику. Представник fashion індустрії розробить ескіз гімнастичних купальників для вінницької збірної з художньої гімнастики, за яким наші чемпіонки та майстрині спорту, дівчатка-гімнастки зможуть замовити спецпошиття комплекту групових купальників та гідно та красиво представити Вінницю на змаганнях за Кубок України з художньої гімнастики, що відбудеться у грудні цього року.

Загальна вартість виготовлення таких купальників для п’ятьох спортсменок, які тренуються щодня, не дивлячись на навчання та підготовку до ЗНО, становить більше 30 тис. грн. Це фінансове навантаження лягає на плечі батьків юних спортсменок, тому Олександр вирішив допомогти, а також спробувати долучити до збору необхідної для пошиття комплекту суми вінницьку громаду. Адже справа не тільки у купальниках, а й у тому, аби дати відчуття підтримку спортсменкам, які важко працюють та прославляють Вінницю і Україну.

Дізнайтесь більше про проект «Щедрий Вівторок».

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook