Рибоохоронний патруль вилучив у порушників понад центнер риби

У період з 18 по 25 листопада 2019 року державні інспектори Вінницького рибоохоронного патруля зафіксували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Складено шість протоколів за ч.4 ст.85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), п’ять – за ч.3 ст.85 КУпАП (порушення правил рибальства), п’ять – за ч.1 ст.88-1 КУпАП (продаж риби без відповідних документів), два – за ч.1 ст.85-1 КУпАП (реалізація заборонених знарядь лову) та два за ст.164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності, здійснено спуск водойми без дозволу на спеціальне водокористування). Також оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«Загалом, у порушників конфісковано майже 110 кг риби та 43 заборонених знарядь лову – «драчі», сітки, хватки, раколовки. Накладено штрафів на суму 731 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 3 196 грн», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Олексій Ягельський.

Зокрема, 19 листопада державні інспектори на річці Сіб, в Іллінцях викрили грубе порушення правил рибальства у сфері охорони водних біоресурсів. Двоє порушників, спільно використовуючи гумовий човен, за допомогою двох ліскових сіток здійснювали вилов риби. Виловили 80 сріблястих карасів та два ляща загальною вагою 26 кг. Збитки склали 1700 грн. На винних осіб складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч.4 ст.85 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на фізичних осіб у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією чи без такої. Заборонене знаряддя лову вилучено. Матеріали справи готуються для передачі в районний суд.

20 листопада під час перевірки потенційних місць торгівлі водних біоресурсів у Гайсині рибоохоронний патруль Вінниччини виявив порушника, який реалізував: 40 кг сріблястого карася, 10 кг білого амура та 7 кг товстолоба, загальною вагою 57 кг без відповідних дозвільних документів. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність походження водних біоресурсів (товарно-транспортні накладні). На затриманого громадянина складено протокол за ч.1 ст.88-1 КУпАП. Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Того ж дня рибпатрульні в селі Грузьке Гайсинського району виявили порушення провадження господарської діяльності. Особа здійснювала спуск водойми без діючого дозволу на спеціальне використання. В результаті чого добув та реалізував 60 кг сріблястого карася. На громадянина був складений протокол за ч.1 ст.164 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на фізичних осіб у розмірі від 17000 до 34000 грн.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Вінниччини: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook