На Вінниччині завершили сезон цукроваріння: переробили понад 2,7 мільйона тонн цукросировини та виробили 350 тисяч тонн продукту.
Про це повідомляє Суспільне з посиланням на сайт обласної військової адміністрації.
“У 2024 аграрії Вінниччини зібрали цукрові буряки на площі 63 тисячі гектарів, що на 9 тисяч більше, ніж у 2023. Зокрема, валовий збір — близько 2,5 мільйонів тонн. А це на рівні торішнього показника”, – йдеться в повідомленні.
В області під час виробничого сезону працювали п’ять цукрових заводів. Вони також переробляли цукросировину, вирощену за межами регіону.
На одному з заводів накопичили цукровий сироп для виготовлення цукру у поточному році.
Рік тому на Вінниччині цукрозаводи виробили 442 тисяч тонн цукру. У 2024 буряк вродив на 25% гірше, ніж 2023. Причина такого урожаю — посуха. Про це Суспільному розповів головний інженер СТОВ “Промінь” Олександр Кожушний.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook