Грецький рецепт запеченої картоплі, який нікого не залишить байдужим

Цей рецепт сподобається абсолютно кожному. Ви будете хотіти готувати його знову і знову.

Запечена картопля – це варіант, який влаштовує абсолютно кожного. Але іноді постає звичайнісіньке питання – як її приготувати. Є один фірмовий рецепт грецької запеченої картоплі, який не підводить ніколи.

Цей класичний грецький рецепт надає картоплі вишуканого смаку завдяки лимону та орегано, а також кремовості та аромату, пише Business Insider.

Вам знадобляться: 3-4 великі картоплини (приблизно 15-18 см завдовжки), 1 лимон, 4 столові ложки вершкового масла (половина упаковки), 1 столова ложка сушеного орегано, ½ столової ложки солі, а також свіжомелений чорний перець.

Перед запіканням картоплю необхідно підготувати:

  • Очистіть її та ретельно промийте.
  • Наріжте вздовж навпіл.
  • Обріжте округлі кінчики кожної половинки.
  • Розріжте кожну половинку ще раз уздовж.
  • Наріжте поперек, щоб вийшли шматочки розміром приблизно 2 см.
  • Перекладіть нарізану картоплю в жароміцну форму.

Тепер необхідно влити у форму ½ склянки води, щоб картопля не прилипала. За порадою автора цього рецепта, можна замінити воду курячим бульйоном для більш насиченого смаку.

Далі вичавити сік одного лимона і полити ним картоплю (любителі цитрусових можуть видавити більше соку). Тепер посипте картоплю сіллю, перцем і орегано, потім рівномірно розкладіть шматочки масла зверху.

Залишається тільки розігріти духовку до 180°C (360°F). Запікайте картоплю в режимі конвекції близько 1,5 години. Якщо запікаєте у звичайному режимі, процес займе приблизно 2 години 15 хвилин.

Під час запікання на конвекційному режимі переверніть картоплю через годину, щоб вона не підгоріла. У звичайному режимі перевертати не потрібно.

Найголовніше – кожні 30 хвилин перевіряйте картоплю – якщо вона виглядає сухою, додайте трохи води.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook