Здобув Кубок світу

Петро Давиденко отримав приз Президента Білорусі

Вінничанин Петро Давиденко посів перше місце на Кубку світу з боротьби самбо, що відбувся у Мінську. Змагання мало статус міжнародного турніру на призи Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка серед чоловіків та жінок.

Учасники із 15 країн

На килим виходили борці із 15 країн. Вінницю представляв лише Петро Давиденко. Наш 23-річний спортсмен став першим у розділі «бойове самбо» (у ваговій категорії 90 кг). Таким чином він підтвердив норму майстра спорту міжнародного класу, яку виконав торік! Подробицями поділився тренер володаря Кубку світу Іван Нагорняк.

– Торік Петро Давиденко був третім на Кубку світу, а цього року істотно покращив свій результат. Нинішньої вершини він досяг вперше. Тепер Петро готуватиметься до чемпіонату Європи, який відбудеться в травні в Єкатеринбурзі (Росія) та до осіннього чемпіонату світу, – повідомив пан Нагорняк.

Дострокові перемоги

В Мінську Петро Давиденко провів три поєдинки, і всі виграв достроково!

– Він перемагав нокаутом, больовими прийомами. Петро здолав суперників із Білорусі і Молдови. А в фіналі виявився кращим за земляка Костянтина Архіпова (Київ), – продовжує Іван Нагорняк. – Ми очікували виграти Кубок світу. Весь рік наполегливо готувалися, працювали. Тому Петро Давиденко підтягнувся у тактичній, фізичній підготовці, ударній техніці і боротьбі. Тобто у всіх необхідних аспектах.

Петро Давиденко служить у Національній гвардії України, є лейтенантом. Але продовжує тренуватися у Вінниці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook