Випередили всіх з України і Молдови

Вінницькі футбольні вундеркінди – найсильніші в Україні. Це засвідчили підсумки міжнародного турніру з футзалу серед дітей до семи років “Utmost Cup winter”. Він фінішував у спорткомплексі “Нокаут”.

На старт виходили 20 команд із гравців 2012-2013 р.н., тобто наймолодша категорія, для яких проводяться змагання такого високого рівня. Тому для багатьох учасників це був перший турнір у житті.

  • Деякі гравці навіть ходити нормально не можуть, але вже гарно зупиняють м’яч і віддають пас. Це радує, видно роботу тренерів, – коментує організатор змагання Андрій Панчук.
  • Колективи представляли кілька регіонів України: Одесу, Ужгород, Чернівці, Хмельницький тощо. Також на майданчик виходили футзалісти Молдови. Честь Вінниці захищали провідні футбольні школи – ОДЮСШ Блохіна-Бєланова, “Прем’єр-Нива” і “Темп”. А також команда школи “Джуніор”, яка в першу чергу опікується маленькими футболістами.
  • Після групового етапу відбулися стикові матчі. Поєдинок за бронзу між “Чайкою” (Петропавлівська Борщагівка, Київська область) і “Чорноморцем” (Одеса) завершився із нічийним рахунком 2:2. А в серії пенальті Фортуна виявилася на боці одеситів – 3:2.
  • У фіналі “Utmost Cup winter” зустрілися вінницький “Джуніор” і “Бронька” із однойменного населеного пункту (Закарпаття). Із рахунком 3:1 перемогли вінничани. До речі, “Джуніор” виграв усі матчі на турнірі.
  • У маленькому віці особливо немає різниці, за яку команду ти граєш – за “Динамо” (Київ) чи “Джуніор”. Гравці поки що всі практично однакові за рівнем. Пізніше великі школи, де триває відбір дітей, починають переважати маленькі, – пояснив Андрій Панчук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook