Вінницькі спортсмени готуються до Кубку України з кульової стрільби

Вінничани Валентина Гончарова та Данило Даніленко готуються до Кубку України з кульової стрільби. Змагання відбудуться з 22 по 26 вересня у Вінниці. Участь у них візьмуть понад пів сотні спортсменів.

Про це інформує Місто, посилаючись на Суспільне.

Данило кульовою стрільбою по рухомій мішені займається 11 років. Чоловік – “золотий призер” Чемпіонату Світу з цього виду спорту. Зі змагань, які 22 серпня по 2 вересня проходили у Баку вінничанин привіз чотири золотих медалі.

“Перший день була перестрілка. Далі, кожного дня ми стріляли. Стріляли чотири вправи: дві вправи – пневматична гвинтівка, дві вправи – мілкорокаліберна гвинтівка”,– розповів Данило Даніленко.

Валентина у цьому спорті – 20 років. На Чемпіонаті Світу в Баку здобула золоту, срібну та бронзову медалі.

“Ми перші були у вправі: 30 вистрілів швидкого руху та 30 вистрілів повільного руху. У стрільбі по рухомій мішені ми зайняли друге місце. Ти не знаєш, який рух буде, і маєш бути готовим до будь-чого. Також в цій дисципліні я зайняла третє індивідуальне місце”, – розповіла Валентина Гончарова.

Тренуються спортсмени самостійно.

“У нас дуже складна специфіка стрільби, тут все повинно набути до самих малих деталей. Тут потрібно, щоб коливання були найменші. Для цього потрібно багато тренуватися, щоб підготувати своє тіло до цього”, – розповів Данило Даніленко.

Кубок Українизі стрільби серед дорослих, до якого готуються спортсмени з 22 по 26 вересня проходитиме у Вінниці. Попередньо, участь у ньому візьмуть понад півсотні спортсменів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook