Виграли шаховий чемпіонат України

Збірна Вінницького національного медичного університету здобула золоті нагороди 4-го чемпіонату України серед медвузів. Ці змагання фінішували в Івано-Франківську.

На турнірі не було поділу на статі. Тому на першій шахівниці за ВНМУ грала майстер спорту України Надія Шпанко, призерка чемпіонатів Європи серед дівчат. Другу дошку зайняв кандидат у майстри спорту Дмитро Горєлов, який торік посів четверте місце на чемпіонаті України серед аматорів. На третій шахівниці грав сильний першорозрядник Василь Шунков.

Стартували десять команд. Але вінничани із самого початку вийшли в лідери і втрималися на чільній позиції. “Забійником” збірної ВНМУ виявився Дмитро Горєлов, який виграв усі 9 партій. Гарно виступила й Надія Шпанко. Вона набрала 7 очок із 9 можливих на першій шахівниці у протистоянні із представниками сильної статі, що дуже непросто.

До трійки кращих також увійшли виші Івано-Франківська і Полтави. На четвертому місці залишилася Національна медична академія післядипломної освіти, за яку грав вихованець вінницьких шахів Михайло Федорівський. На його думку, вінницькі студенти взяли золото змагань справедливо, адже показали найсильнішу гру.

  • Я дуже радий, що грав із такими сильними суперниками, адже це великий досвід і мотивація рухатися далі. Буду готуватися до реваншу через рік. До того ж вже стало відомо, що наступного разу саме Вінниця прийматиме у себе чемпіонат України з шахів серед медвузів, – розповів Михайло Федорівський.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook