Тренування у масках: на поле повернулася хокейна збірна

Першою серед представників ігрових видів спорту на Вінниччини поновила тренування чоловіча збірна України із хокею на траві. Займаються на стадіоні Центрального парку.
На полі – менше десятка гравців. Як виявилося, частина інших збірників долучиться до тренувань пізніше, адже проходить двотижневу самоізоляцію. В першу чергу йдеться про італійських «легіонерів», вихованців вінницького «зеленого» хокею. Також до національної збірної входять представники двох провідних вінницьких клубів, найсильніших в Україні – «ОКС-ШВСМ-ЦОП» і «ШВСМ-Олімпії».

В роздягальню – по двоє

У всіх гравців – маски. Лише у деяких вони приспущені. Спортсмени дотримуються й інших обмежувальних заходів. Зокрема, як повідомив один із лідерів збірної України Юрій Мороз, в роздягальню хокеїсти заходять лише по двоє, користуються антисептиком і дотримуються безпечної дистанції. Всі ці профілактичні міри розписані у відповідній постанові Кабміну.

-Кожен із гравців збірної перед поновлення тренувань підтримував свою форму самостійно. Приміром, я бігав в лісі або в селі (на полі), – каже Юрій Мороз. – В деяких країнах, приміром, у Польщі, хокеїсти на траві також вже почали тренуватися. Починаємо працювати із радістю. Приємно повернутися на поле і взяти в руки ключки.

Тестів на коронавірус не здають

Поки що «зелені» хокеїсти займаються не ігровою практикою, а суто загальнофізичними вправами, аби покращити форму. Тренування відбуватимуться щодня, із одним вихідним на тиждень.
-Тренування спочатку були одноразовими, а далі тренуватимемося двічі на день, – каже головний тренер національної збірної України і клубу «ОКС-ШВСМ-ЦОП» Павло Мазур.

Тестувати на коронавірусну інфекцію хокеїстів на траві поки не будуть. Це має статися перед поновленням чемпіонату України серед чоловіків. Четвертий тур запланований на 5-7 червня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook