ТОП спортивних подій року

Пропонуємо вашій увазі рейтинг спортивних подій на Вінниччині у 2019 році. Він відображає знакові для нашого регіону види спорту і події.

Хокей на межі зникнення

У вінницьких хокеїстів з шайбою проблеми за рік не розв
6язалися. Їхню базу, Льодовий клуб, власники із минулої зими збираються перенести до іншого міста. А на пропозицію викупити ковзанку влада Вінниці не пристала – не влаштувала ціна.

Гойдалки “Ниви”

Наш професійний ФК другої ліги навесні фінішував четвертим, хоча мав шанси навіть підвищення у класі. У цьому сезоні нивівці грають гірше – 9-е місце перед зимовою перервою. Як наслідок, у відставку пішов тренер Колінс Нгаха.

Срібло “сердечок”

Вінницький чоловічий волейбол – на підйомі. Минулого сезону клуб “Серце Поділля” посів друге місце у суперлізі, а “МХП-Вінниця” (Тростянець) – третє. У поточному чемпіонаті ці клуби перебувають на аналогічних позиціях, лише зробили своєрідну рокіровку.

Національний рекорд

Цього року у Вінниці провели міжнародний шаховий турнір “Золота молодь”, який започаткував гросмейстер Аркадій Найдіч (Німеччина). Одночасно грали 648 учасників – діти від 6 до 14 років. Це досягнення внесли до Книги рекордів України.

Олімпійська ліцензія Царькова

2020 рік – олімпійський. Тому важливими є виступи вінницьких спортсменів, які претендують на ліцензії у Токіо (Японія). Першим її здобув стрілець Олег Царьков.

Звитяги параолімпійця Денисюка

Не відстає й інший ас кульової стрільби Вінниччини – паралімпієць Олексій Денисюк. Наш стрілець здобув низку найвищих нагород на Кубку світу серед спортсменів із вадами ОРА. І вже виборов путівку на Паралімпіаду-2020, яка також відбудеться в Японії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook