Стронгмени йдуть на рекорд: планують потягнути трамваї вінницького виробництва

Голова обласної федерації стронгмену (богатирського багатоборства), рекордсмен України Сергій Грачов готує учнів для можливого встановлення нових національних рекордів.

Протягнув два автобуси

Сергій Грачов запам’ятався вінничанам, коли два роки тому протягнув два муніципальні автобуси загальною вагою 22,4 тонни в центрі Вінниці, на майдані Незалежності. Тоді 85-кілограмовий спортсмен зрушив з міста громадський транспорт на дистанцію 19 метрів за 19 секунд. Хоча лише із другої спроби! Те досягнення потрапило до Національного реєстру рекорду України.

Тепер в планах очільника Вінницької обласної федерації стронгмену – встановлення нових рекордів. Але трохи пізніше, бо під час карантину більшість спортсменів не мала можливості тренуватися.
–На жаль, через травму я поки що не буду займатися встановленням рекордів. Але маю талановитих учнів, на яких можу покластися. Поки що все впирається у фінансову підтримку. Потрібні витрати на підготовку, спорядження, рекламу тощо. Власними силами ми не впораємося, – каже Сергій Грачов.

Услід за Василем Вірастюком

Ще три роки тому керівник вінницьких стронгменів пропонував потягнути кілька трамваїв місцевого виробництва. Цей задум і зараз є актуальним. За словами Сергія, це була б гарна реклама місту та Вінницькій транспортній компанії.

–Легендарний Василь Вірастюк у Львові колись на рекорд тягнув п’ять трамваїв загальною вагою 101 тонну. Але він – суперважковик. У Вінниці рекорд може встановити атлет невеликої ваги, «мухач». Він може потягнути, приміром, два трамваї загальною вагою 40 тонн, і це також буде рекордом України, – пояснює Сергій Грачов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook