Парашутистка і морж

Вінничанка Світлана Марченко 20 років не хворіє

Вінничанка Світлана Марченко – активний член місцевого клубу моржів «Нептун». Користується авторитетом ще й тому, бо понад тисячу разів стрибала із парашутом.
Нині Світлана Марченко працює лаборантом у Вінницькому педуніверситеті, а раніше була інструктором на літовищі Сутисок (Тиврівський район).

– Ми навчали стрибати із парашутом молодь, яка йшла у десантні війська. Кожному необхідно було перед цим виконати по три стрибки, – каже Світлана Марченко.

Дивно, але у парашутний спорт жінка пішла тому, що … боялася висоти.

– В юності, коли я залізала на дерево, у мене починала боліти голова. Я вирішила подолати це, спробувавши свої сили на колесі Нестерова у вінницькому парку. Воно крутилося, і охочі стрибали із найбільшої висоти із парашутом, – розповіла Світлана Марченко. – Стрибати із літака почала із закритими очима, щоб не бачити нічого і не боятися. Причому – вперед головою, що не прийнято.
Вінничанці довелося зав’язати із парашутним спортом, коли її вага перевищила 52 кг. Така була обов’язкова вимога!

Але тоді Світлана переключилася на інший екстремальний спорт – моржування. Цим займається останні 40 років. На Вишенському озері моржує постійно, а не лише на Водохреща,
Вже понад 20 років нічим не хворіє. Світлана поділилася секретом зміцнення імунітету, який допоможе у нинішні часи пандемії коронавірусу.

– Раджу наодинці бігати та купатися у водоймищі цілий рік, незважаючи на погоду. Це допоможе стати витривалими, зміцнити імунітет і не боятися жодних вірусів, – наголошує екстремалка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook