Найкращий результат у тайському боксі:  9 нагород на чемпіонаті України

На чемпіонаті України із таїландського боксу (муей тай) представники Вінниччини здобули 9 нагород різного ґатунку. Таких досягнень у наших бійців ніколи не було.

Чемпіонат України проходив в Одесі. В ньому взяли участь понад 360 учасників із різних регіонів. Вінницьку область представляли 18 спортсменів – вісім представників клубу Немирівської районної федерації і десять вінничан.

Немирівчани здобули чотири нагороди у різних вікових і вагових категоріях. Віктор Лісовий, Сергій Мінаков і Рустам Зінатулін посіли другі місця, а Ярослав Тислюк – третє. Вони не лише перемагали по очках, але й здобували дострокові перемоги, технічними нокаутами.

В активі представників Вінниці – п’ять медалей. Ігор Янчук виборов бронзу, Анастасія Жукова – срібло. А Альона Кулик, Діана Матвієнко і Дар’я Селіфонова стали чемпіонками.

В командному заліку домінували збірні Одеси, Києва і Дніпра. Вінничани не потрапили на командний п’єдестал пошани.

Тренував команду президент Вінницької обласної федерації таїландського боксу муай-тай Віктор Торкотюк. Йому допомагали тренери Сергій Рожук, Максим Пашковський, Дмитро Лук’янчук.
-На змагання мали поїхати понад 30 наших спортсменів, але із різних причин значна частина не змогла взяти участь. Серед них й травмований немирівчанин Іван Мельник, який входить до збірної України і торік боксував на чемпіонаті світу. Але результатами ми дуже задоволені. Адже раніше ніколи Вінницька область не здобувала таку вагому кількість медалей на чемпіонатах країни, – каже тренер-представник збірної Вінниччини Сергій Рожук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook