На чемпіонаті України зі спортивного орієнтування вінницькі спортсмени вибороли 8 нагород

Нещодавно п’ять вихованців Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 брали участь у складі збірної команди України на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування. Наші земляки отримали 8 медалей різного ґатунку.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

Турнір проходив у місті Чернівці, де протягом чотирьох днів, близько 600 учасників змагались у довгих та складних дистанціях. На чемпіонаті були спортсмени з 21 області України, включаючи Вінницьку, Івано-Франківську, Житомирську, Чернівецьку, Київську, Закарпатську, Сумську, Донецьку, Полтавську, Черкаську, Харківську, Львівську, Луганську та Одеську.

Як розповіла тренерка МДЮСШ № 2 Людмила Пронтішева, в перший день змагань на короткій дистанції наші спортсмени вибороли 4 медалі. Золоті нагороди здобули Владислав Жуковський та Катерина Дзема, «срібло» та «бронзу» – Маргарита Качанівська.

«У другий день змагань були естафети, де змагались понад 25 команд. Дві наші команди здобули призові місця», – зазначає тренерка Людмила Пронтішева.

Так, команда в складі якої були спортсмени МДЮСШ №2 – Владислав Жуковський, Артем Жуковський та Гліб Козловський вибороли «золото», а Юлія Денисюк у складі жіночої команди здобула «бронзу». У четвертий день змагань був спринт, де Владислав Жуковський посів першу сходинку п’єдесталу, Катерина Дзема – другу.

Спортсмени МДЮСШ №2 у складі збірної команди Вінницької області вибороли 9 загальнокомандне місце серед 27 команд представлених на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування.

«Наша школа гідно представила місто та область на Всеукраїнському рівні. Не зупиняємось на досягнутому і працюємо далі!» – зауважує Людмила Пронтішева.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, додав, що міські школи дуже потужні та задають високу конкуренцію на Всеукраїнському рівні.

«Згідно з останнім дослідженням Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine, Вінниця займає перше місце в рейтингу якості надання спортивних послуг нашими закладами. А отже, це свідчить про високий стандарт і ефективну організацію спортивної інфраструктури в місті. Результати цього дослідження підтверджують, що Вінниця дбає про своїх мешканців та створює сприятливі умови для заняття спортом, розвитку молоді та підтримки спортивних досягнень», – говорить Сергій Краєвський.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook