На чемпіонаті України з веслувального слалому вінничани здобули 18 медалей

Днями у селі Сокілець завершився Особистий чемпіонат України з веслувального слалому серед юнаків та дівчат 2009-2010, 2011-2012 років народження та молодші. Вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивній школі №2 продемонстрували вправність на відвідному каналі р. Південний Буг та вибороли 6 золотих, 5 срібних та 7 бронзових медалей. Абсолютним чемпіоном став Матвій Розкошенко, тренує хлопця Євген Туркенич.

У змаганнях брали участь 108 спортсменів із Вінницької, Харківської, Дніпропетровської, Київської областей та міста Києва.

Чемпіонат складався з таких дистанцій: швидкісні перегони, слалом-1, слалом-2, великі швидкісні перегони у молодших юнаків 2011-2012 р.н. та молодших. А старші юнаки 2009-2010 р.н. змагалися у слалом-1, слалом-2, слалом-спринт, паралельний слалом.

Вінничани показали вражаючі результати. Матвій Розкошенко тріумфував на чемпіонаті та став абсолютним переможцем, здобувши 6 золотих нагород серед юнаків 2011-2012 р.н., клас човнів С-1Ю та клас човнів К-1Ю. Тренує юного спортсмена Євген Туркенич. А серед юнаків 2009-2010 р.н., клас човнів К-1Ю «бронзу» здобув Артем Сопільняк (тренер Ірина Харламова).

Дівчата 2009-2010 р.н. – Єлизавета Семеніхіна завоювала дві срібні та три бронзові медалі (тренер Володимир Петренко), а Наталя Нелюбій – три срібні та три бронзові. Змагались юні спортсменки у човнах класів К-1Д та С-1Д.

Як зазначив тренер спортшколи № 2 Євген Туркенич, найбільш емоційними для дітей були перегони на каналі.

«Незабутні емоції переповнювали юних спортсменів. – каже тренер. – Адже сезон розпочато і досить вдало!»

«Наші молоді спортсмени вибороли гарні результати. Бажаємо їм не здаватися, адже це тільки початок їхнього спортивного життя», – додає голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Нагадаємо, незабаром Вінниця здійснить черговий крок для розвитку водних видів спорту. Саме на базі МДЮСШ №2 відкриють секцію вітрильного спорту. Про це днями на своїй сторінці в телеграм та фейсбук повідомив очільник громади Сергій Моргунов.

До речі, Вінниця постійно дбає про розвиток спортивної галузі. Не випадково, саме за рівнем надання відповідних послуг наразі випереджає інші міста нашої країни. Такими є результати опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook