Майбутній музей історії вінницького футболу має потребу у експонатах

Вінниця пишається досягненнями «Локомотива» і «Ниви». Наші футболісти доходили до фіналу Кубку України, грали в єврокубках. Пов’язана з цим атрибутика зберігається у приватних колекціях, але музею професійного футболу у Вінниці ще немає.

“Нинішнє керівництво ФК «Нива» вирішило виправити ситуацію. Наразі вже призначено відповідального за зібрання та зберігання експонатів для майбутнього музею історії вінницького професійного футболу. Як повідомив президент нивівців Вадим Кудіяров, ним став Олег Семенов. Таке рішення було ухвалено під час засідання робочої групи”, — інформує пресслужба ФК «Нива».

Олег Семенов – член народного футбольного клубу «Нива», активний член спільноти «Зелено-біла сім’я над Бугом», колекціонер футбольної атрибутики із великим стажем.

– В минулому році я подавав петицію до міської ради із пропозицію виділити приміщення для створення музею вінницького футболу. На жаль, тоді вона не отримала достатньої кількості голосів. Від міської влади отримав відповідь, що експозиція із історії футболу, мовляв існує на території СК «Нива». Дійсно, там виставлені футбольні кубки, але ми мали на увазі зовсім інше, – каже Олег Семенов.

За словами пана Семенова, історія футболу із роками зникає. Тому дуже важливо зберегти її для майбутніх поколінь.

– Для музею збиратимемо футбольну атрибутику, речі відомих футболістів на кшталт ігрової форми. А також свідчення гравців та вболівальників у письмовому вигляді чи на інших носіях інформації. Потрібні й відеозаписи матчів нашої команди, – продовжує Олег Семенов.

У Олега Семенова достатньо експонатів у власній колекції, які й стануть основою майбутнього музею. Приміром, у нього є приблизно 1,5 тисячі із 2,5 тисяч програмок матчів «Локомотива»/«Ниви», які були випущені із 1958 року (моменту створення команди майстрів у Вінниці). Причому представлено кожен рік виступів нашого футбольного клубу.

Бажаючі передати експонати для майбутнього музею історії вінницького професійного футболу можуть звертатися до Олега Семенова за телефоном: (098) 834-24-96.

Нагадаємо, у Вінниці відкрили виставку живопису Івана Горобчука.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook