Чемпіонат Європи із хокею  «5 x 5» пройде у Вінниці

Європейська федерація хокею на траві визнала Вінницю переможцем конкурсу на проведення у нашому місті міжнародного чемпіонату із нового різновиду цієї гри. Євро із хокею на траві «5 x 5» пройде влітку наступного року на стадіоні нашого Центрального парку культури і відпочинку, Хокейний чемпіонат Європи відбудеться у нашому місті 8-10 липня 2021 року.

Заявки на проведення цього змагання ще подавала Польща (але їй віддали аналогічний жіночий Євро), Австрія і Туреччина.

У хокей на траві «5 x 5» грають просто неба, на відміну від індорхокею. На полі в складі кожної із команд – по воротарю і чотири польових гравці. На полі зменшеного розміру мають бути бортики. Інші правила схожі зі звичайним «зеленим» хокеєм.

Ідея цього різновиду – зменшення кількість гравців на полі, що у часи пандемії є дуже актуальним.

У Вінниці в групі Євро-2021 гратимуть збірні Іспанії, Нідерландів, Польщі, Швейцарії, Туреччини, Данії, Білорусі, Болгарії та України. В іншій групі, що пройде у Словенії, змагатимуться Австрія, Бельгія, Велика Британія, Шотландія, Кіпр, Хорватія, Росія і господарі майданчику. Загалом це 17 команд.

Найкращі команди кожної із двох груп вийдуть до фінальної частини Євро із хокею на траві «5 x 5» 2022 року.

Водночас міжнародні змагання із традиційного «зеленого» хокею на траві не скасовуються. Чемпіонат Європи із цього виду спорту пройде 15-22 серпня в Гнєзно (Польща).

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook