«Блискавки» здобули срібло

Отримали путівку до суперліги

Чемпіонат України із баскетболу серед жіночих команд вищої ліги в зв’язку із карантином фінішував достроково. «Вінницькі блискавки» отримали срібні нагороди і Кубок.

22 перемогли і 6 поразок

У вищій лізі завершився регулярний чемпіонат. Його виграв «Інтерхім» (Одеса). Разом із ним першу трійку склали вінничанки, які відстали від лідера лише на два очки, і «Козачка» (Запоріжжя). В активі «Блискавок» – 22 перемоги, в пасиві – 6 поразок.
Тепер мали пройти ігри плей-офф за участі вісьмох найсильніших команд дивізіону. «Інтерхім» і «Блискавок» сіяли окремо, і фаворити могли зустрітися лише в фіналі.

– Ігри плей-офф мали проходити під час карантину. Тому організатори чемпіонату України вирішили обійтись без плей-офф і затвердили результати регулярного чемпіонату, як підсумкові, – сказав керівник команди «Вінницькі блискавки» Олександр Аносов.

Тріо призерів підвищується в класі

Пан Аносов задоволений результатом «Блискавок», враховуючи те, що команда перед сезоном втратила кількох лідерів. І в ній виступали лише місцеві вихованки.

За підсумками чемпіонату перша трійка призерів заслужила право на підвищення в класі. Але чи гратимуть в суперлізі «Вінницькі блискавки», невідомо.

– Для участі в елітному дивізіоні необхідно мати відповідний рівень фінансування. Без цього в суперлігу нас не приймуть. У ній постійно виступає різна кількість команд – від 9 до 6 (в цьому сезоні), – повідомив Олександр Аносов.

Нині лідерами вінницького колективу є Вікторія Шкондя (до заміжжя – Ільчишина), Ірина Жмурко, Анна Лісович і Марта Постова (до заміжжя – Вдовиченко). Також, за словами керівника клубу, в минулому сезоні за «Блискавок» гарно відіграли юні баскетболістки (2005 р.н.) – Віолетта Остапчук і Вікторія Богаченко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook