Верещук закликала місцеву владу не виселяти переселенців

Віцепрем’єрка, міністерка із питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук закликала місцеву владу не виселяти переселенців. Про це вона написала у Telegram. За її словами, можна говорити лише про переселення без погіршення умов.

Наразі багато ВПО тимчасово проживають у школах, лікарнях, санаторіях та інших місцях компактного проживання, які прихистили людей в перші дні та тижні повномасштабної війни, нагадала Верещук.

“Останнім часом надходять скарги на те, що деякі установи почали виселяти переселенців. Розумію, що можуть бути різні обставини та причини. Але, це неприпустимо, щоб людей виставляли просто на вулицю. Хочу, щоб мене зараз добре почули власники та керівники таких установ”, — написала міністерка.

Можна говорити лише про переселення без погіршення умов, жодним чином не про виселення, додала Верещук. Особливо напередодні осінньо-зимового періоду. За її словами, на місці внутрішніх переселенців без житла міг опинитись кожен.

Верещук запропонувала переселенцям, яких виселяють з місць компактного проживання, дзвонити на гарячу лінію міністерства 1548. Або писати їй у коментарях.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook