Речник МЗС Ніколенко залишає посаду

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко залишає посаду.
Як передає Укрінформ, про це Ніколенко написав у Фейсбуці.


“Це був мій останній тиждень на посаді речника Міністерства закордонних справ України. 3,5 роки, більша частина з яких припала на найважчу сторінку в історії нашої країни. Бути речником МЗС України для мене була велика честь та відповідальність. І я вдячний міністру Дмитру Кулебі за високу довіру і можливість весь цей час працювати разом”, – зазначив Ніколенко.


Він подякував своїй команді в пресслужбі, колегам в департаменті.


“Разом ми вивели комунікації української дипломатії на глобальний рівень. Можемо пишатися, що нині наші підходи задають світові тренди, на них рівняються, вивчають та переймають в різних країнах світу”, – підкреслив Ніколенко.


Він подякував колегам в міністерстві в Києві та за кордоном за злагоджену командну роботу.


“Після російського повномасштабного вторгнення наші дипломати говорили потужним проактивним голосом. Це було надзвичайно важливо як в контексті викриття злочинів росії, так і залучення міжнародної підтримки для нашої боротьби”, – наголосив Ніколенко.


Він також висловив глибоку вдячність всім колегам-журналістам, з якими мав честь працювати ці роки.


“Україна тримається перед зовнішнім ворогом в тому числі і завдяки вашому професіоналізму, невпинній праці та самовідданості. Дякую!”, – написав Ніколенко.


Однак, за його словами, закінчення одного розділу означає початок нового.


“Розпочинаючи свій новий дипломатичний розділ, і надалі будемо максимально плідно працювати разом на благо інтересів нашої держави. Слава Україні!”, – підсумував Ніколенко.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 7 березня, Президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру колишнього головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook