У школах цього року відкрили ще 37 інклюзивних класів

Цього року у місті збільшилася мережа інклюзивних класів на 37, і тепер їх у школах міста 99. Вони дають можливість навчатися дітям з особливими освітніми потребами разом зі своїми однолітками. Про це повідомила директор департаменту освіти Оксана Яценко.

За її словами, також цього року у місті забезпечено функціонування 24 інклюзивних груп  у дитячих садках. 

  • Для забезпечення якісного освітнього процесу та успішної соціалізації дітей в інклюзивних класах та групах введено 92 ставки асистента вчителя та 24 ставки асистента вихователя. Порівняно з попереднім роком  кількість інклюзивних класів збільшилась на 37. У червні цього року створено Інклюзивно-ресурсний центр №2, – розповіла директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Також вона відзначила, що цього року видатки з міського бюджету на освіту збільшилися на 12%, порівняно з минулим роком. В 35 садочках встановлено системи очищення питної води. Для 10 закладів освіти придбано пароконвектомати, на що з бюджету Вінницької міської ОТГ спрямовані видатки у сумі 1,2 млн грн. А ще оновили ігрове обладнання на дитячих ігрових майданчиках, у п’ятьох дитячих садочках встановили додаткові елементи на кожному майданчику.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook