Керівника залізничної станції на Вінниччині спіймали на хабарі

Начальника однієї з залізничних станцій на Вінниччині затримали 21 листопада детективи слідчого управління ГУНП у Вінницькій області спільно з співробітниками УСБУ за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

У прокуратурі Вінницької області уточнюють, що мова йде про одного з керівників Могилів-Подільського відокремленого підрозділу “Жмеринська дирекція залізничних перевезень” Регіональної філії “Південно-західна залізниця” Акціонерного товариства “Українська залізниця”. Він вимагав 8 тис. грн неправомірної вигоди за швидке та безперешкодне перевезення вантажів.

“Розкрита корупційна схема полягала у створенні видимості перед підприємцем відсутності вільних вагонів або необхідності тривалого часу для їх подачі”, – інформує пресслужба прокуратури Вінницької області.

Посадовця затримали у робочому кабінеті під час отримання неправомірної винагороди.

“Від підприємця чиновник вимагав кошти за безперешкодне транспортування залізничним транспортом будівельних матеріалів”, – інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

Керівника затримали в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, за що передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

“Тривають першочергові слідчі дії з метою установлення всіх обставин вчиненого злочину та можливо причетних до нього осіб”, – додають у прокуратурі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook