«Кухня королеви Бони»

Унікальна гастрономічна локація з такою назвою вже незабаром з’явиться поблизу Бару

Господиня зеленої садиби, барчанка Оксана Бас виграла в конкурсі бізнес-стартапів і отримала кошти на відкриття «Кухні королеви Бони». Її вже наступного року планують облаштувати на горі Бони Сфорци у селі Чемериси- Барські, що поблизу Бару. Страви готуватимуться на відкритому вогні і кожен відвідувач зможе споглядати за приготуванням їжі. Територію планують зонувати рослинами, облаштовуючи території для пікніків. Матиме крафтовий ресторанчик власні фотозони із середньовічним реквізитом.

Це буде перший об’єкт атмосферного харчування на свіжому повітрі поблизу Бару, який стане осередком гастротурів, святкових родинних подій та місцем для проведення історичних, культурних, поетичних заходів у дусі Бони Сфорци, – розповідає Оксана. – Зоною для пікніка стане трав’яний газон у лабіринті рослин та квітів. Кожна територія міститиме дерев’яну тацю на низеньких ніжках, плетені круглі килимки для сидіння. Люди приходитимуть на події, або влаштовуватимуть пікніки з родинами і замовлятимуть у нас їжу. Її ми плануємо подавати у паперовому посуді чи упаковці з собою. Подібних закладів харчування в нашій громаді немає.

За виграш у конкурсі Оксані пообіцяли 49 тисяч гривень. Цих коштів має вистачити на облаштування системи грилів, щоб готувати страви на вогні. Але оскільки «живі» гроші на реалізацію бізнес-ідеї ще не надійшли, то Оксана почала працювати на доставку і обслуговування. Перше замовлення на виїзд кухні вже відпрацювали і досить успішно, оскільки окрім смачних страв королівська кухня пропонуємо і стилізацію атмосфери під Середньовіччя.

У планах – запрошувати на виїзди і саму королеву Бону – це така буде наша «фішка», – інтригує Оксана. – Наразі напрацьовуємо меню, налагоджуємо доставку. Готуємо прості, сезонні страви. Це печені ребра, ковбаса, м’ясо, дичина, птиця, риба, овочі, також готуємо голубці часів Бони Сфорци, біґос по-барськи, квашенину, печемо хліб, паляниці, пироги, пампушки, пончики тощо.
Коли запрацює крафтовий ресторанчик, Оксана планує проводити різні гастрономічні і культурні атракції. Загалом її бізнес-ідея покликана не лише розвинути туристичний потенціал гори Бони Сфорци, але й сприяти розвитку інших суміжних галузей. Адже готувати страви за рецептами королеви планують із продуктів місцевих виробників.

Автор Олександра МАКОВЕЦЬКА, фото з Facebook-сторінки Оксани Бас

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook