Вінничанин пропонує запустити потяг із Жмеринки до Хелма

Сім днів залишилось до кінця збору підписів стосовно ініціативи запуску пасажирського потяга сполученням «Жмеринка-Хелм (Польща)». Наразі зібрано лише 95 із 350 необхідних голосів. Автор петиції, Іван Супряга, переконаний, що для нашого міста доволі актуальною є потреба у створенні такого маршруту:

«Щороку наше місто посилює економічні зв’язки з країнами ЄС, зокрема з Республікою Польща. Не випадково свого часу було прийнято рішення про розміщення польського консульства у Вінниці. На даний час вінничани мають змогу дістатися залізницею двох доволі важливих міст у Польщі — Кракова та Вроцлава за допомогою зручної узгодженої пересадки у Львові або по станції Пшемисль на потяги польського формування. В той же час, дістатися з Вінниці Варшави і далі у північно-східні райони Польщі, значно складніше. Але на шляху з Вінниці до Варшави є чудовий транспортний хаб у Хелмі, який, на відміну від Пшемисля не використовується належним чином, і міг би стати в нагоді тим, хто прямує з Вінниці до Варшави та запропонувати значно комфортніші умови проїзду, ніж у автобусі, який часто вимушений стояти по декілька годин на кордоні. У Вінниці є значна польська громада, також чимало мешканців Вінниччини працюють на заробітках у Польщі. Поїзд Жмеринка (Вінниця) — Хелм суттєво спростив би вінничанам пересування, а враховуючи вищевказані аргументи, він міг би користуватися неабияким попитом серед пасажирів. Також він позитивно позначиться на культурних, транспортних та економічних зв’язках з Польщею.


Тому ми, підписанти петиції, просимо Вінницьку міську раду ініціювати перед ПАТ “Укрзалізниця” та їхніми польськими колегами з PKP (Польські залізниці) запровадження маршруту пасажирського поїзда сполученням Жмеринка — Хелм із обслуговуванням у вагонному депо Жмеринка. Зважаючи на нестачу пасажирських вагонів у приписному парку вагонів ПАТ “Укрзалізниця”, також просимо Вінницьку міську раду звернутися до Верховної ради та Кабінету міністрів України збільшити обсяги закупівель нових пасажирських вагонів на 20 одиниць, аби таким чином можна було сформувати два склади потягів по 10 вагонів, з урахуванням на перспективне зростання пасажиропотоку. Адже можливість дістатися з комфортом до Варшави, пересідаючи у Хелмі замість кількагодинного чекання на кордоні, вінничани неодмінно оцінять з позитивного боку, а отже такий потяг приречений користуватися попитом», – йдеться у петиції.

Посилання на неї https://e-dem.in.ua/vinnytsia/Petition/View/1726?fbclid=IwAR35fsOX46oibPnGqABuhNSpSHNlP9zsCPRaCqgSIi06_D0ursyy82Kd5KM

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook