4 мікса спецій в мікрохвильовці

Спеції додають стравам смак і аромат та можуть повністю змінити характер продуктів. Якщо ви любите урізноманітнювати кулінарні шедеври сумішшю спецій, обов’язково дізнайтеся, як можна просто і швидко зробити цікаві мікси самостійно в мікрохвильовці.

Експерти інтернет-магазина побутової техніки Stylus дали свої поради, як за допомогою мікрохвильовки, наприклад моделі Delfa MD20MW, створювати запашні композиції прянощів.

Зелена сіль

Цікава приправа, рецепт якої розлетівся по просторах інтернету.

  • Просушити в мікрохвильовці 3 хвилини порізану зелень кропу, петрушки та зеленого базиліку
  • Просушити 10 хвилин нарізані стебла селери
  • Сушені інгредієнти подрібнити у блендері та змішати з сіллю екстра 1:1

“Якщо плануєте сушити спеції в мікрохвильовці, зверніть увагу на її характеристики. Модель, про яку ви питали, має діаметр піддона 255 мм, що дозволяє зручно розташувати продукти тонким шаром. Також в ній є 5 рівнів потужності: низький для кропу і петрушки, більша потужність для м’ясистих селери та цибулі,” – відзначили у Stylus.

До курячих крилець

Найсмачніші курячі крильця виходять завдяки яскравій приправі. Сухий мікс спецій треба розвести водою, олією або пивом до консистенції каші та обмазати крильця, промаринувати й готувати в духовці, на пательні, в ті таки мікрохвильовці.

  • Нарізану кінзу та базилік фіолетовий у пропорції 2:1 (все без стеблин) просушити в печі 3-4 хвилини
  • Прогріти 1 хвилину в закритій посудині зерна гірчиці, куркуму, червоний перець
  • Змолоти всі інгредієнти в блендері та зберігати в скляній банці до 1 року.

До цього міксу перед приготуванням страви можна додавати свіжий тертий часник.

Аджика

Таку суміш можна додавати в супи, овочі, соуси до м’яса.

  • Порізану зелень кинзи та зеленого базиліку просушити в печі 3 хвилини
  • Червону паприку подрібнити блендером, віджати сік та просушити 10 хвилин
  • Скласти сухі інгредієнти до банки, додати мелений коріандр, мелений лавровий лист, дрібку мускатного горіха тертого, чорний та червоний перець, мелений чилі

Таку суху аджику можна залити оливковою олією та зберігати у холодильнику 3 місяці, або в сухому вигляді, раз на тиждень обтрушуючи банку, зберігати до 6 місяців.

Бульйонний кубик

Овочева приправа, яка розкриє смак будь-якої страви та допоможе приготувати швидкий суп з самої лише картоплі або вермішелі.

  • Нарізати дрібно зелень – петрушка, кріп, розмарин
  • Натерти на дрібній терці моркву
  • Нарізати дрібно цибулю і стебла селери
  • Окремо просушити – зелень 3 хвилини, моркву 10 хвилин, цибулю з селерою 6-7 хвилин
  • Поєднати продукти в пропорції 1:1:1, подрібнити блендером
  • Додати сіль до суміші у пропорції 1:2
  • Зберігати в скляній банці раз на тиждень обтрушуючи суміш

“Ідеально для сушіння м’ясистих овочів та грибів підходить мікрохвильовка з режимом конвекції, тоді зайва пара буде автоматично відводитися з камери, і вам не доведеться відкривати та провітрювати піч у процесі приготування,” – радять спеціалісти.

Експерементуйте з інгредієнтами та створюйте свої смаки! Сушені трави та овочі добре зберігаються та радуватимуть яскравим смаком звичних страв.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook